PRÓFÉCIA: A VÉG KEZDETE

4 Perc. Olvásási idő

A bibliai Apokalipszis szó a közhiedelemmel ellentétben nem világvégét jelent, hanem eljövetelt, felfedést, láthatóvá válást. A Biblia tehát nem a világ megsemmisülését ígéri, hanem egy nagyon nehéz, de átmeneti krízis időszak után beköszöntő Jézus második visszajövetelét. Ez a korszakváltás pedig nem egyik napról a másikra történik majd, hanem egy eseménysorozatról van szó.

A 7 ÉV NYOMORÚSÁG KEZDETE

A próféciák szerint az utolsó időkben több háború is zajlik majd a világban, melyeket súlyos gazdasági válságok, járványok és természeti katasztrófák kísérnek. Mindezek jelzik majd, hogy az emberiség a jelenlegi földi élet utolsó éveibe lépett. A Biblia a jelenlegi világkorszak utolsó 7 évét a nyomorúság időszakának nevezi, utalva ezzel a korszak körülményeinek és eseményeinek súlyosságára:

- Hirdetés -

Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híréről: meglássátok, meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. Mindez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.

(Máté 24:6-8)

Környezetünkben már ma is egyre sűrűbben tapasztalhatók természeti csapások. Napjainkban 1 év alatt több csapás éri az emberiséget, és ezeknek többen esnek áldozatul, mint a korábbi évtizedekben összesen. Minden hónapra jutnak nagy erejű földrengések, tornádók, hurrikánok. Az özönvízszerű esőzések egész országrészeket öntenek el, házak ezreit teszik lakhatatlanná. A rendkívül heves szélviharokról, és a súlyos jégesőkről már nem is beszélve. Nem szokatlanok már az akár háztetőket is átszakító jégdarabok sem.

Az is látható, hogy a természeti katasztrófák pusztítása milyen hatással van a gazdaságra. Már a mai csapások is milliókat tesznek hajléktalanná, és egész országok gazdaságát süllyesztik évekre káoszba. De természeti csapások nélkül is van elég nyomorúság a Földön. Hihetetlen, de a felmérések szerint az utóbbi 100 évben többen haltak éhen, mint a megelőző 3 évszázadban együttvéve.

Emellett a fejlett orvostudomány ellenére még mindig nagy pusztítást végeznek a különböző járványok, mint pl. HIV vírus, mely évente ma is több millió ember halálát okozza, vagy a többi, újabb és újabb járvány, mint a madárinfluenza, a H1N1, az ebola, vagy a korona vírus. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felgyorsult közlekedés és a nagy népsűrűség elősegítik a világméretű járványok terjedését.

- Hirdetés -

A napjainkban tapasztalható csapások a próféciák szerint a jövőben megsokasodnak és világméretűvé válnak majd. Most még 1-1 csapás után fellélegezhetünk, eltelik egy bizonyos idő a következőig, de ez a köztes idő a jövőben a szülési fájdalmakhoz hasonlóan egyre rövidebb és rövidebb lesz, a csapások pedig egyre erősebbek.

Nyilvánvaló, hogy a bibliai próféciákban leírt jelekkel – gazdasági válság, járványok és természeti katasztrófák – már korábban is találkozhattunk a történelemben, de nem ilyen sűrűséggel, és nem egyszerre. Izrael újraalakulása előtt pedig nem lehetett rájuk úgy tekinteni, mint az utolsó idők jeleire, hiszen a Biblia szerint Izrael az utolsó idők eseményeinek főszereplője.

Sokan, akik nem hisznek Istenben, úgy gondolkoznak, hogy ha Ő valóban létezne, biztosan mutatna valamilyen jelet az embereknek, hogy higgyenek benne. Akik így érvelnek, nem tévednek. Isten kinyilatkoztatta a Bibliában, hogy melyek lesznek azok a jelek, melyek az utolsó idők eljövetelét jelzik majd. Az, hogy látjuk beteljesedni ezeket a próféciákat, már önmagában bizonyítja Isten létezését. Akinek pedig mindez nem elég bizonyíték, azokhoz szólnak Jézus szavai:

Mikor esteledik, azt mondjátok: Szép idő lesz; mert vörös az ég. Reggel pedig: Ma zivatar lesz; mert az ég borús és vörös. Képmutatók, az ég ábrázatát meg tudjátok ítélni, az idők jeleit pedig nem tudjátok? 

(Máté 16:2-3)

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani!

- Hirdetés -

Töltsd le alkalmazásunk

Screenshot 3
PRÓFÉCIA: A VÉG KEZDETE 43
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.