Quantcast

Prófécia: Új mikrochipek kerülnek piacra – Fenevad jele?

Az emberbe beültethető chipek nem újdonságok, de az utóbbi néhány évben egyre nagyobb teret hódít a kétes lakosság körében történő forgalmazásuk.

5 Perc. Olvásási idő

Az emberbe beültethető chipek nem újdonságok, de az utóbbi néhány évben egyre nagyobb teret hódít a kétes lakosság körében történő forgalmazásuk.

Most egy egyesült királyságbeli cég kifejlesztett egy új chipet, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazon az olvasón fizessünk, mint egy hitelkártyával. Amikor a beültetett chippel rendelkező személy egy hitelkártya-olvasóval szeretne fizetni egy termékért vagy szolgáltatásért, egyszerűen a chipet tartalmazó kezét a kártyaolvasó mellé helyezi, és a fizetés megtörténik.

Míg egyes vállalatok belső vállalati funkciókhoz hasonló chipbeültetéseket vezettek be, a Walletmor nevű brit-lengyel cég szerint tavaly elsőként a lakosság számára is kínálta ezeket a chipeket – írja a BBC.

- Hirdetés -

A keresztény szemlélet

Amint arról a CBN News februárban beszámolt, a Biblia Újszövetsége figyelmeztet a „fenevad jelére”, amely a Krisztus visszatérése előtti végidők egyik legfontosabb jele. De hogyan ismerhetik fel a keresztények a jelet, amikor az valósággá válik?

A YouTube-on nemrégiben közzétett videóban Ray Comfort evangélista a Jelenések 13:16-17 alapján vizsgálja meg ezt a kérdést.

„Mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és rabszolgákat, bélyeget ad a jobbjukra vagy a homlokukra, és hogy senki sem vásárolhat vagy adhat el, csak az, akiben a fenevad bélyege vagy neve vagy nevének száma van.” — Jel 13:16-17 NKJV

- Hirdetés -

A videóban Comfort, a Living Waters Publications és a The Way of the Master (A Mester útja) nevű szolgálat alapítója elmagyarázza, hogy a jel nem egy vakcina vagy vírus.

„De a Szentírás megadja nekünk a jel okát, ez a kereskedelemre szolgál. Akinek nincs meg a jele, az nem fog tudni vásárolni vagy eladni” – mondta a kaliforniai Bellflowerben élő prédikátor.

Ez nyilvánvalóan aggályokat vet fel a mikrochip-implantátumokkal kapcsolatban, amelyeket egy napon arra használhatnának, hogy ellenőrizzék az emberek vásárlási és eladási képességét.

Az implantátummal lehet fizetni egy italért a riói tengerparton, egy kávéért New Yorkban, egy hajvágásért Párizsban – vagy a helyi élelmiszerboltban” – mondta Wojtek Paprota, a Walletmor alapítója és vezérigazgatója. „Bárhol használható, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést.

- Hirdetés -

A vállalat chipje kevesebb mint egy grammot nyom, és valamivel nagyobb, mint egy rizsszem. Az eszköz belsejében egy apró mikrochip és egy biopolimerbe zárt antenna található. A chip a közelmezős kommunikációt vagy NFC-t használja, amely ugyanaz a fizetési rendszer, amely az okostelefonokon is elérhető.

- Hirdetés -

Paprota a BBC-nek elmondta, hogy teljesen biztonságos, rendelkezik hatósági jóváhagyással, a beültetés után azonnal működik, és szilárdan a helyén marad. Emellett nincs szükség akkumulátorra vagy más áramforrásra.

A Walletmor azt mondja, hogy már több mint 500 darabot értékesített a chipekből.

Bár az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban élő 4000 ember valamivel több mint fele azt mondta egy tavalyi felmérés során, hogy fontolóra venné a chip beültetését, adatvédelmi és biztonsági kérdéseket is felvetettek.

„A chipbeültetések ugyanazt a technológiát tartalmazzák, amelyet az emberek napi szinten használnak” – magyarázta Paumen a BBC-nek. „A kulcscsomóktól kezdve az ajtók kinyitásához, az olyan tömegközlekedési kártyáktól, mint a londoni Oyster kártya, vagy az érintés nélküli fizetési funkcióval rendelkező bankkártyáktól kezdve.”

A Walletmor alapítója a nyomkövetéssel kapcsolatos félelmeket is igyekszik eloszlatni, mondván, hogy a chip nem teszi lehetővé, hogy bárkit is nyomon kövessenek, mivel az implantátum nem arra készült.

- Hirdetés -

Tavaly decemberben egy videó, amely egy svéd cég úgynevezett oltási útlevelet tartalmazó chipbeültetési kísérleteit mutatta be, vírusként terjedt el, újabb félelmeket és felháborodást keltve a közösségi médiában. Az Euronews.com szerint Svédországban 2014 óta mintegy 6000 ember kezébe ültettek chipet. A svédek lecserélték a kulcsok, vonatjegyek és személyi igazolványok hordozását a beágyazott mikrochip kényelmére.

„A technológiának van egy sötét oldala, amely visszaélésekre ad lehetőséget” – mondta Nada Kakabadse, a Readingi Egyetem Henley Business Schooljának politikai, kormányzati és etikai professzora a BBC-nek. „Azok számára, akik nem szeretik az egyéni szabadságot, csábító új távlatokat nyit az ellenőrzés, a manipuláció és az elnyomás előtt.”

„És kié az adat? Ki fér hozzá az adatokhoz? És vajon etikus-e úgy chipezni az embereket, mint ahogyan a háziállatokat?”

Az eredmény – figyelmeztet – „sokak jogfosztása lehet néhány ember előnyeiért”.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás