Prófécia: Új mikrochipek kerülnek piacra – Fenevad jele?

Az emberbe beültethető chipek nem újdonságok, de az utóbbi néhány évben egyre nagyobb teret hódít a kétes lakosság körében történő forgalmazásuk.

5 Perc. Olvásási idő

Az emberbe beültethető chipek nem újdonságok, de az utóbbi néhány évben egyre nagyobb teret hódít a kétes lakosság körében történő forgalmazásuk.

Most egy egyesült királyságbeli cég kifejlesztett egy új chipet, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazon az olvasón fizessünk, mint egy hitelkártyával. Amikor a beültetett chippel rendelkező személy egy hitelkártya-olvasóval szeretne fizetni egy termékért vagy szolgáltatásért, egyszerűen a chipet tartalmazó kezét a kártyaolvasó mellé helyezi, és a fizetés megtörténik.

Míg egyes vállalatok belső vállalati funkciókhoz hasonló chipbeültetéseket vezettek be, a Walletmor nevű brit-lengyel cég szerint tavaly elsőként a lakosság számára is kínálta ezeket a chipeket – írja a BBC.

- Hirdetés -

A keresztény szemlélet

Amint arról a CBN News februárban beszámolt, a Biblia Újszövetsége figyelmeztet a „fenevad jelére”, amely a Krisztus visszatérése előtti végidők egyik legfontosabb jele. De hogyan ismerhetik fel a keresztények a jelet, amikor az valósággá válik?

A YouTube-on nemrégiben közzétett videóban Ray Comfort evangélista a Jelenések 13:16-17 alapján vizsgálja meg ezt a kérdést.

„Mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és rabszolgákat, bélyeget ad a jobbjukra vagy a homlokukra, és hogy senki sem vásárolhat vagy adhat el, csak az, akiben a fenevad bélyege vagy neve vagy nevének száma van.” — Jel 13:16-17 NKJV

- Hirdetés -

A videóban Comfort, a Living Waters Publications és a The Way of the Master (A Mester útja) nevű szolgálat alapítója elmagyarázza, hogy a jel nem egy vakcina vagy vírus.

„De a Szentírás megadja nekünk a jel okát, ez a kereskedelemre szolgál. Akinek nincs meg a jele, az nem fog tudni vásárolni vagy eladni” – mondta a kaliforniai Bellflowerben élő prédikátor.

Ez nyilvánvalóan aggályokat vet fel a mikrochip-implantátumokkal kapcsolatban, amelyeket egy napon arra használhatnának, hogy ellenőrizzék az emberek vásárlási és eladási képességét.

Az implantátummal lehet fizetni egy italért a riói tengerparton, egy kávéért New Yorkban, egy hajvágásért Párizsban – vagy a helyi élelmiszerboltban” – mondta Wojtek Paprota, a Walletmor alapítója és vezérigazgatója. „Bárhol használható, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést.

A vállalat chipje kevesebb mint egy grammot nyom, és valamivel nagyobb, mint egy rizsszem. Az eszköz belsejében egy apró mikrochip és egy biopolimerbe zárt antenna található. A chip a közelmezős kommunikációt vagy NFC-t használja, amely ugyanaz a fizetési rendszer, amely az okostelefonokon is elérhető.

- Hirdetés -

Paprota a BBC-nek elmondta, hogy teljesen biztonságos, rendelkezik hatósági jóváhagyással, a beültetés után azonnal működik, és szilárdan a helyén marad. Emellett nincs szükség akkumulátorra vagy más áramforrásra.

A Walletmor azt mondja, hogy már több mint 500 darabot értékesített a chipekből.

- Hirdetés -

Bár az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban élő 4000 ember valamivel több mint fele azt mondta egy tavalyi felmérés során, hogy fontolóra venné a chip beültetését, adatvédelmi és biztonsági kérdéseket is felvetettek.

„A chipbeültetések ugyanazt a technológiát tartalmazzák, amelyet az emberek napi szinten használnak” – magyarázta Paumen a BBC-nek. „A kulcscsomóktól kezdve az ajtók kinyitásához, az olyan tömegközlekedési kártyáktól, mint a londoni Oyster kártya, vagy az érintés nélküli fizetési funkcióval rendelkező bankkártyáktól kezdve.”

A Walletmor alapítója a nyomkövetéssel kapcsolatos félelmeket is igyekszik eloszlatni, mondván, hogy a chip nem teszi lehetővé, hogy bárkit is nyomon kövessenek, mivel az implantátum nem arra készült.

Tavaly decemberben egy videó, amely egy svéd cég úgynevezett oltási útlevelet tartalmazó chipbeültetési kísérleteit mutatta be, vírusként terjedt el, újabb félelmeket és felháborodást keltve a közösségi médiában. Az Euronews.com szerint Svédországban 2014 óta mintegy 6000 ember kezébe ültettek chipet. A svédek lecserélték a kulcsok, vonatjegyek és személyi igazolványok hordozását a beágyazott mikrochip kényelmére.

„A technológiának van egy sötét oldala, amely visszaélésekre ad lehetőséget” – mondta Nada Kakabadse, a Readingi Egyetem Henley Business Schooljának politikai, kormányzati és etikai professzora a BBC-nek. „Azok számára, akik nem szeretik az egyéni szabadságot, csábító új távlatokat nyit az ellenőrzés, a manipuláció és az elnyomás előtt.”

- Hirdetés -

„És kié az adat? Ki fér hozzá az adatokhoz? És vajon etikus-e úgy chipezni az embereket, mint ahogyan a háziállatokat?”

Az eredmény – figyelmeztet – „sokak jogfosztása lehet néhány ember előnyeiért”.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.