Quantcast

Putyin a kereszténység ellen

2 Perc. Olvásási idő
putyin

A keresztényüldözés egyre inkább kezd elterjedni Oroszországban mióta Putyin elnök aláírta az elmúlt év végén a Yarovaya törvénycsomagot. Ezek a törvények nagyban korlátozzák az állampolgárok szabadságjogait, beleértve ebbe a keresztények azon jogát is, hogy az utcákon, köztereken hirdessék az Igét.

Habár a törvények a terrorizmus visszaszorítása céljából kerültek megszavazásra, valójában azon keresztények is célponttá váltak, akik korábban kijelölt kültéri helyeken hirdették az Igét. A törvények megakadályozzák, hogy a keresztények akár saját otthonuk közelében hirdessék az evangéliumot.

- Hirdetés -

Számos keresztényt már letartóztattak és megbüntettek, amiért megszegte a jogszabályban foglaltakat.

Ráadásul a keresztények, illetve az állampolgárok szabad vallásgyakorláshoz való joga még abban is korlátozva lett, hogy a törvény megszabja, hogy az interneten milyen kifejezések használhatók.

A telekommunikációs cégek kötelesek legalább hat hónapig tárolni az üzeneteket és telefonbeszélgetéseket, melyeket igény esetén ki kell adjanak az orosz kormánynak. Az orosz kormány továbbá felhatalmazást nyert arra is, hogy ezeket a telekommunikációs szolgáltatásokat beszüntesse és elérhetetlenné tegye azon állampolgárok számára, akik nem hajlandók a törvényben foglaltak betartására.

Két másik rendelkezés, amelyet a törvénycsomag tartalmaz: nem tekintik bűncselekménynek a családon belüli erőszakot és az emberi jogvédő szervezetekkel szemben való fellépést, mindkettő intézkedés nyilvánvalóan aggodalomra ad okot.

- Hirdetés -

Néhány amerikai politikus nevében Marco Rubio, floridai szenátor megjegyezte, hogy Putyin súlyosan megsértette az alapvető emberi jogokat és arra kényszeríti Amerikát, hogy előbb-utóbb minden baráti kapcsolatot megszakítson Oroszország és Amerika között.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás