Svédországban már alkalmazzák a bőr alá ültethető chipeket

3 Perc. Olvásási idő

Pajor Tamás lelkész és Lukács András, a Pécsi Egyetem fizikus docense beszélt a bőr alá ültethető chipekről.

Chipeket számos helyen, főleg a bankkártyákon, egészségügyben, munkaadó és munkavállaló viszonyban alkalmazzák, de van-e olyan létjogosultsága ezeknek, hogy valóban könnyebbé teszik az életet? Pajor Tamás a téma kapcsán arról beszélt: a Bibliát ismerők körében evidens, hogy hová vezet majd az ilyen azonosító használata, de úgy tűnik: a világ nem kívánja figyelembe venni ezt a tényt. Pajor úgy látja: magától értetődő, hogy ésszerű érveket sorakoztassanak fel a chip használata mellett, ezzel biztosítható, hogy az tömegeket tudjon meggyőzni.

Eközben viszont az a tény, hogy az adatok begyűjtésével kiszolgáltatottá teszik majd magukat egy esetleges globális hatalomnak, ez mellékessé válik számukra. George Orwell 1984-ben megjelent könyvében egy utópisztikus államról írt, melyben totális kontroll alá van vetve mindenki, melynek alapja diktatórikus, de a jelen mégsem erre mutat: az emberek a globális automatizálódás előnyeit szemük előtt tartva önként, és nem kényszerből vetik alá magukat annak, hogy egyre több helyen kiszolgáltassák személyes adataikat, ujjlenyomataikat és személyes chipet ültessenek be.

- Hirdetés -

A keresztényeknek figyelnie kell, intuitív képességeiket alkalmazva arra, hogy kihasználják ugyan a technikai vívmányok előnyeit, de ugyanakkor az Ige ismeretének tükrében meglássák a határokat is – fogalmazott Pajor Tamás. Az érvanyagok azonban kizárják azt a tényt, hogy az ember szellem, individuális lény, és keresztényként elfogathatatlan, hogy egy totális kontrollhoz vezető személyes információkat hordozó eszközt ültessen a bőre alá, még ha ez által számos nehézséggel kell is szembesülnie.

Lukács András pedig arról beszélt: az adatbegyűjtés az interneten, és okostelefonokon keresztül már régebb óta folyik. Rengeteg előny és kényelem származik például a PayPass bankkártyák használatából, melyeket akár már húsz cm-es távolságról le tudja a terminál olvasni. Az egészségügyben életmentő szerepe lehet, ha életveszély esetén azonnal hozzáférhető a beteg kórtörténete mikrochip formájában. A repülőtereken a 2001-es WTC elleni támadás után elképzelhetetlenné vált a ki és beléptető rendszer, és az ujjlenyomat leolvasása. És még hosszasan sorolhatóak az alkalmazási területek – de mindezek egy totális globális adatbázisba folynak be, melyeket egy létrejövő világhatalom arra használhat fel, hogy kiépítse a teljes kontrollt az emberek felett.

Egyes hírek szerint az amerikai titkosszolgálatok például folyamatosan figyelik az IPhone készülékeket, melyeken keresztül szinte minden személyes információt kinyerhetnek. A növekvő terrorveszély miatt építik ki a totális megfigyelést, így teljesen demokratikus államok alakítják át magukat totális kontrollt alkalmazó hatalommá, és az emberek a félelem miatt, a biztonság és védelem igénylése miatt önként lemondanak személyes adataik védelméről, személyes életterük nyilvánosságra hozatalának intimitásáról – fogalmazott a Pécsi Egyetem docense.

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.