Quantcast

Szinte teljesen megtelt a bibliai Genezáreti-tó a heves esőzések miatt

1 Perc. Olvásási idő

Éveken át a szárazság miatti nagyon alacsony vízállás okozott gondokat, most viszont az elmúlt hónapok különösen heves esőzései miatt szinte teljesen megtelt az Izrael északi részén lévő édesvízi tó.

Vízszintje jelenleg 208,9 méterrel a tengerszint alatt található, mindössze tíz centiméter hiányzik a tetőzéshez – közölték pénteken az izraeli vízügyi hatóságok.

- Hirdetés -

Egy több éven át tartó száraz időszakot követően 2017-ben a vízszint rekordnak számítóan alacsonyan, 214 méterrel volt a tengerszint alatt.

A jelenlegi nevén Kineret-tó a világ legalacsonyabban fekvő édesvízi tava. Izrael legfontosabb természetes vízforrását a Szíriából és a Golan-fennsíkról érkező folyók táplálják.

A tó a keresztény zarándokok által gyakran látogatott hely. A keresztény hagyományok szerint Jézus a tó partján töltötte ifjú éveit. A Biblia szerint számos csodát hajtott itt végre, például a „kenyérszaporítást”, itt térítette meg Pétert, itt járt a vízen és itt tartotta meg hegyi beszédeit. A tó partján számos templom állít emléket a krisztusi csodáknak.

- Hirdetés -

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás