Quantcast

Újjáépítették a zsidó templom oltárát

4 Perc. Olvásási idő

 bibliai próféciák arra utalnak, hogy az Antikrisztus hétéves uralkodásának kezdetét egy különleges egyezmény aláírása jelölheti: “Erős szövetséget köt [az Antikrisztus] sokakkal egy hétre [hét évre]” (Dániel könyve 9,27a). Dániel ezt “szent szövetségnek” nevezi, ezért valószínű, hogy valamilyen módon köze lesz a valláshoz, vagy a vallási jogokhoz (Dániel 11:28, 30).

Sokan úgy gondolják, hogy a szövetség azt is lehetővé teszi majd a zsidók számára, hogy újraépítsék a Nagytemplomukat a jeruzsálemi Mória he­gyén. A templom újjáépítése igen fontos eseménye az utolsó éveknek, hiszen döntő jelen­tőséggel bír más bibliai próféciák beteljesedésében. Például lehetővé tenné a régi zsidó véráldozat folytatását, amit vallásuk szerint csak a jeruzsálemi Nagytemplomban lehet bemutatni. A véráldozatot Krisztus után 70-ben szakadt meg, amikor a rómaiak földig rombolták a templomot.

- Hirdetés -

Izraelben és a világ más tájain lévő zsidó közösségekben egyre nagyobb erővel folynak a templom felépítésére irányuló kezdeményezések, élükön a Jeruzsálem óvárosában működő Templom Intézettel. A templom felépítéséhez szükséges építőanyagok és egyéb kellékek hatalmas raktárakban várakoznak, hogy amikor megnyílik a lehetőség, viszonylag rövid időn belül elkészülhessen a zsidók számára fontos épület. A Templom Intézet épületében például már most megtekinthetőek az előre legyártott templomi kegytárgyak és papi öltözékek.

Mindemellett nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Jézus engesztelőáldozata óta semmilyen épületre vagy rituáléra – amelyek amúgy is az eljövendők előképei voltak csupán – nincs szükség, ahhoz, hogy valaki megbékéljen Istennel (Lásd: Zsidók: 9:9-15), hiszen “ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik” és “eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának” (Ap.Csel 7:48, János 4:23). A templom felépülése egészen más okból, a fent is idézett és más, a végső időkre vonatkozó bibliai próféciák beteljesedése miatt tekinthető fontos eseménynek, így az alábbi hír is ilyen vonatkozásban lehet érdekes számunkra.

A breakingisraelnews.com tehát a következőket írja:

- Hirdetés -

A jeruzsálemi Templom Intézet bejelentette, hogy befejezték a templomi szolgálatra alkalmas oltár építését. A több éven át épített oltár szinte azonnal működésbe állhat, írta a Matzav Haruach magazin.

A Templom Intézet elkötelezte magát, hogy az újjáépített Szent Templom működéséhez szükséges öltözékeket és eszközöket elkészítse. Emellett az intézmény oktatási központként is működik, valamint itt folyik a majdani, a megépülő templomban szolgálni kívánó papok kiképzése is.

Az oltár fontos szerepet töltött be az ősi zsidó áldozati szertartásban, sőt külön oltár volt a “jó illatú füstöléshez” és egy másik az áldozatok bemutatásához.

A nagyobbik oltár a sátor, majd később a Templom külső udvarán állt és hozzávetőleg 5 méter magas és 16 méter széles volt.

- Hirdetés -

A Biblia szerint az ókori oltár elkészítéséhez nem lehetett fém szerszámokat használni. A Templom Intézet, Smuel Balsam rabbi felügyeletével ezt az előírást is betartotta és kövek helyett 1000 °C-on égetett téglákból épült, hogy az kiállja a Templom “örök lángját” és a feláldozásra kerülő állatok súlyát.

Ami különlegessé teszi az oltárt, hogy azt könnyen szét lehet szerelni, majd újra összerakni, így könnyen át lehet szállítani az Intézetből, ahol jelenleg ki van állítva, a majdani Templomba.

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.